Hoe een Mansion decal installeren op de Addams Family flipperkast

De meeste Addams Family flipperkasten hebben slijtage aan de 'mansion', het huis in het midden van het speelveld. Er zijn veel inserts dicht op elkaar, die kunnen beschadigd worden omdat de kasten enorm populair zijn en heel veel bespeeld worden. Om deze schade te repareren kan je een nieuwe sticker kopen die je erover installeert. Nieuwe stickers voor op alle individuele lamp inserts zijn ook beschikbaar, de installatie ervan is gelijkaardig.

Deze mansion overlay is gemaakt door Tony Cesario.

Je moet het wel aandurven om zo'n mansion sticker te installeren. Het is niet super ingewikkeld, maar je moet het heel voorzichtig doen en je tijd ervoor nemen..

Alle stickers komen met duidelijke instructies. Ik ga deze hier niet herhalen. De fotos zijn gewoon om je een idee te geven van wat je moet doen. Op basis hiervan met je zelf maar beslissen of je het aandurft op je eigen flipperkast of niet..

TAF mansion decal Addams Family
De beschadigde inserts zijn al gedeeltelijk verwijderd.

TAF mansion decal Addams Family
Met een scherp mes moet je rechte lijnen in je speelveld snijden. Daarna moet je met een scheermesje de tekening verwijderen, tot op het blanke hout.

TAF mansion decal Addams Family
De nieuwe mansion decal, insert decals en instructies.

TAF mansion decal Addams Family
De mansion decal is geinstalleerd.. Spijtig genoeg was hij niet perfect gealigneerd zodat de zwarte lijntjes een beetje verspringen. De decal ontbreekt ook een beetje paarse kleur die het speelveld onderaan de mansion wel heeft.

TAF mansion decal Addams Family
Maar in elk geval ziet het speelveld er nu stukken beter uit. Je moet echt van dichtbij gaan kijken om te zien dat een sticker geinstalleerd is.

TAF mansion decal Addams Family
Hier is een doorzichtige folie bovenop de overlay geinstalleerd, omdat het nog niet zeker was of het speelveld ging worden geclearcoat of niet. Je blijft wel een klein randje van het hoogteverschil zien waar die doorzichtige folie zit.

Update nadat ik contact had met Tony en Michel (die de installatie heeft gedaan).
De instructies van Tony werden niet perfect gevolgd. De installatie gebeurde zonder 'windex'. Dat laat toe dat je op het laatste moment de sticker nog beter positioneert. Was dit gebeurd dan kwamen de zwarte lijntjes onderaan beter overeen.
De extra folie bovenop was ook niet nodig. De overlay is reeds beschermd aan de bovenzijde tegen slijtage.
De bijgeleverde doorzichtige folie moet zelfs ONDER de overlay zodat de hoogte ervan perfect overeenkomt met het speelveld en er geen hoogteverschil of randjes zijn.

Fotos door Michel Oversteyns.