Hoe de Twilight Zone klok uit elkaar halen

Het is niet zo moeilijk om de klok van je Twilight Zone flipperkast uit elkaar te halen, maar er zijn enkele kleine dingen waar je moet op letten zodat je alles nog goed in elkaar krijgt.

Waarom zou je de klok uit elkaar nemen ? Wanneer je de flipperkast volledig poetst en ook de binnenkant van de klok behuizing wil propermaken.. of gewoon kijken in welke toestand je klok is, of de printplaten wil repareren of vervangen door nieuwe.

Enkele zaken waar je moet op letten:

  • Probeer de klok op 12 uur te zetten, of noteer welke tijd ze aanduid voordat je ze open vijst !
  • Laat de tandwielen zitten ! Maak deze niet los. Het is heel belangrijk dat elk tandwiel perfect ten opzichte van het andere blijft zitten. Heb je ze toch per ongeluk losgemaakt of verdraaid: er zitten kleine puntjes op die op elk tandwiel moeten overeenstemmen.

tz clock

Hier is de achterkant van de klok, die reeds van het speelveld is losgemaakt. Dat losmaken is niet zo moeilijk, 2 connectors onder het speelveld los maken en enkele schroefjes losvijzen..

tz clock

De voorkant losmaken is het gemakkelijkste: gewoon 4 lange schroeven losmaken.

tz clock

Nu wordt het iets moeilijker. Nadat je de C-clip hebt losgemaakt die de wijzers in plaats houdt, kan je de wijzers zelf losmaken. De plastic van de wijzer wordt op zijn plek gehouden door een metalen pinnetje dat je doorheen de centrale pin kan schuiven. Zo kan je beide wijzers verwijderen.

tz clock

Nu kan je langs de achterkant de hele motor en tandwielen verwijderen. Probeer de tandwielen op hun plaats te houden !

tz clock

De wijzerplaat zelf kan je ook verwijderen om ze proper te maken of te vervangen door een ander model (bv prototype wijzerplaat).

tz clock

Tenslotte moet je nog deze 2 connectoren losmaken (had je al eerder kunnen doen).

tz clock

En zo kan je dan de printplaatjes uit de behuizing van de klok halen.