Nieuwe bowling machines gevonden

Nog een bezoek aan een exploitant, en weer een leuke 'warehouse find'..

Onlangs bezocht ik deze exploitant. Hij is al jaren actief in de branche, zijn vader had de zaak opgestart en hun reparateur gaat binnenkort op pensioen na 40 jaar voor hen gewerkt te hebben..
Terwijl we over oude en speciale kasten aan het praten waren, zei hij terloops dat hij nog enkele nieuwe electro-mechanische bowlers had staan. Hoezo nieuwe bowlers, die dingen maken ze toch al 40 jaar ofzo niet meer ?? Ja hoor, nog altijd nieuw in hun pallet.. Echt ? Mag ik ze zien ?!

We gingen helemaal achterin naar hun opslag en daar stonden ze verstopt in een hoekje..

NIB bowling machine
Electro-mechanische bowling machines. Deze zijn in exploitatie gebruikt.

NIB bowling machine
In de andere hoek : gloednieuwe, nooit uitgepakte bowling machines !

NIB bowling machine
Zoals je kan zien had hij er nog drie staan.

Het verhaal achter deze oude machines is dat ze door de douane waren geblokkeerd. Na enkele jaren kon deze exploitant alle toestellen in het magazijn van de douane kopen en deze bowlers zaten er bij. De populariteit van zo'n grote bowling machines was echter al sterk gedaald en men kon ze niet meer op locatie zetten, ze brachten niets meer op. Dus heeft hij ze gewoon in zijn magazijn gezet en daar staan ze al die jaren.

De groene toestellen zijn United Jumbo of United Royal. 13 voet, gemaakt in 1957. Deze amusementsmachines zijn antiek, 50 jaar oud !

En nee ze zijn niet te koop, ik heb het gevraagd. Misschien voor een heel goed bod, maar aangezien ze niet in de weg staan en hij het wel leuk vind om deze toestellen te hebben omdat ze waarschijnlijk de enige in Belgie of zelfs in de hele wereld zijn die nog nieuw zijn.