Extra Leds op de Shadow flipperkast

Cedric voegde led flashers toe op zijn Shadow flipperkast. Het ziet er heel knap uit, en deze aanpassing is vrij eenvoudig te doen. Kijk naar de video om te zien hoe spectaculair alles eruit ziet, hieronder vind je instructies om het zelf te doen.

Tot voor enkele jaren was het niet eenvoudig om leds toe te voegen op een flipperkast. Je kan niet gewoon een led verbinden met andere lampjes, omdat ze minder voltage nodig hebben. Zeker wanneer je meerdere leds wilde toevoegen moest je allerlei berekeningen doen om te weten wat voor weerstand er tussen moest. Niet heel moeilijk, maar het schrok toch vele mensen af.

Tegenwoordig verkopen vele onderdelenhandelaars kant en klare leds. Het zijn high-tech contructies met de nodige electronica zoals weerstanden, condensators en diodes ingebouwd. Allerlei types bestaan, naargelijk de bron: flashers, gewone lampjes, aangestuurde lampjes, enz. Je hoeft niets meer uit te rekenen, gewoon inpluggen.
Hou er wel rekening mee dat de meeste circuits tot bijna hun maximum limiet belast zijn. Extra lampjes of leds toevoegen doe je best nadar je enkele bestaande lampjes door leds hebt vervangen.

the shadow pinball machine extra led

the shadow pinball machine extra led

2 spots en leds (555) om het battefield op te lichten. Ze zijn verbonden met de 'battlefield' insert. Die licht op wanneer je minstens een keer succesvol Battlefield hebt gehaald. Dit houdt steek, het eerste is vrij eenvoudig te halen (maar 30 hits), en dan heb je het extra licht nog niet nodig. Daarna gaan de extra lichten aan om je te helpen om de volgende (50, 70, .. hits) te halen. De gebruikte led is een cold white 555 van pinballlife.

the shadow pinball machine extra led

the shadow pinball machine extra led
1 spot en led flash, gefocused op de bakstenen droptarget, samen met een continue blauwe led spot

the shadow pinball machine extra led
De extra flasher is verbonden met de linkse oranje flasher op de backboard. De blauwe met een normale GI lamp op het speelveld.

the shadow pinball machine extra led
1 led flasher zit achter de rechtse ramp en is verbonden met de rechtse oranje flasher op de backboard. Deze heeft geen spotje nodig want de bedoeling is van het geheel op te lichten.

the shadow pinball machine extra led
Deze 2 extra flashers hebben een goed effect, want de speler kan niet zien waar het licht vandaan komt. Alles zit een beetje verborgen.

Medieval Madness extra led flashers

Ik heb 3 extra flashers op Medieval Madness toegevoegd

Medieval Madness pinball machine extra led
2 aan de linkse en rechtse kant van het kasteel. Deze zijn verbonden met de linkse en rechtse ramp flashers op het speelveld. Wanneer castle multiball begint, zie je de bliksems ook heel goed.

Medieval Madness pinball machine extra led
1 binnen aan de linkse kant van het kasteel, verbonden met een van de flashers onder de groene slotgracht ramp. Wanneer je tegen het kasteel ziet, zie je een witte flits achter de poort.

Medieval Madness pinball machine extra led

This modification is developed by Cedric Delfante.