TIF Italiaans Flipper Kampioenschap 2009

Flippers.be goes international :-) We bezochten het TIF Italiaans flipperkampioenschap dat op 1 en 2 juni werd gehouden in Cesano Maderno, een dorpje in de buurt van Milaan. Meer informatie over de wedstrijd kan je vinden op www.giocoflipper.it en het werd georganiseerd door Fede van Pinball Restore.

Het adres dat we hadden was gewoon de naam van de straat, een Piazza.. een plein dus. Geen huisnummer. We wisten niet goed waar we ons an moesten verwachten, wat zouden we aantreffen, een grote zaal zoals bij andere wedstrijden ?
Nee, niets van dit alles.. het centrum van het dorp was afgesloten voor een straatfeest en de flipperwedstrijd was op het plein zelf. Ja, op het plein, in open lucht..

Piazza Cesano Maderno
De Piazza waar de wedstrijd werd gehouden...

Indiana Jones pinball machine in sun
Alle flipperkasten waren opgezet onder party tentjes, met extra doeken probeerde men reflecties in het speelveldglas zoveel mogelijk te beperken. Flipperkast eigenaars in Italie mogen geen schrik hebben van verschenen cabinets..

TV interview
Er waren zelfs twee tv ploegen aanwezig, niet slecht zo'n media aandacht voor de eerste keer dat het georganiseerd werd, hopelijk spoort het meer mensen aan om volgend jaar mee te doen. Op youtube kan je het filmpje zien.

Albert Medaillon of www.pinball-led.com/
Albert Medaillon van pinball-led.com verkocht led kits, neon klokken en meer..

trophys
De trofeeen voor de winnaars. 'Pinball Specialist', 'Master of Pinball' en de winner kreeg'GOD of Pinball'. Indrukwekkende titels..

medieval madness cactus canyon monster bash
Voor de wedstrijd startte was er voldoende tijd voor iedereen om recreatief te flipperen en de kasten te leren kennen.

pinbal players

electro-mechanical games

De wedstrijd begon uiteindelijk rond 15u30. Alle spelers, 18 in totaal (sommige waren ingeschreven en kwamen niet opdagen, anderen waren alweer weg) werden in groepjes van 4 verdeeld en een scheidsrechter toegewezen. De wedstrijd opzet was eenvoudig: iedereen speelde op elke fliperkast. 100 punten gingen naar de speler met de hoogste score, 95 voor de tweede, enz. De speler met het hoogste puntentotaal werd kampioen. Er waren vooral spelers uit Italie maar ook enkele uit Duitsland en zelfs uit Polen.
De flipperkasten om op te spelen waren:

 • Red Show
 • Super Sonic
 • Moon Flight
 • Lucky Strike
 • Monster Bash
 • Cactus Canyon
 • Medieval Madness
 • Tales from the Arabian Night
 • Champion Pub
 • Indiana Jones
 • Street Fighter II

Red Show em

carry streetfighter
Rond 20u was eindelijk iedereen gedaan..

final results

Top 3 players with trophy
En rond 20u30 was het tijd voor de prijsuitreiking. Hier zijn de 3 winnaars, met links 2 personen van de organisatie.

All players
Groepsfoto van alle nog aanwezige deelnemers.

Het was best een leuke wedstrijd, hopelijk zijn er volgend jaar meer deelnemers.

Clipje vanop de italiaanse TV over deze wedstrijd.