Stern TOPS systeem aansluiten in Europa

Op Stern games tot voor World Poker Tour kan je een TOPS kit aansluiten. Dit laat de eigenaar van de flipperkast toe om wedstrijden te organizeren.

TOPS box

De installatie is redelijk eenvoudig en goed uitgelegd in de bijgeleverde documentatie. Er is echter 1 ding waarvoor je moet opletten in Europa: de bijgeleverde transformator werkt hoe de transformator aan te sluiten

Het TOPS systeem komt met een transformator die werkt op 110 volt. Dus je moet even opletten waar je hem aansluit en zeker niet de binnenkomende 220 volt gebruiken !

Gelukkig is er al 110 volt aanwezig in de cabinet, aangezien de buislamp in de kop daarop werkt.

Stern verkoopt een Y-connector die je op deze bekabeling kan inpluggen. Maar je kan je eigen connectors gebruiken om de draden te splitsen. Zoek de 2 blauwe draden die uit de achterkant van de trafo komen en die inplugt op zwart/witte draden. Het is hierop dat je de transformator van het TOPS systeem kan aansluiten.

TOPS wiring
Transformer verbonden met rode connectors.

TOPS pcb
De rest van de installatie is goed uitgelegd.

TOPS beta brite
Het Beta Brite display bovenop de kopkast.

Stern flipperkasten die van de nieuwe printplaten gebruik maken (World Poker Tour en recenter) hebben deze extra kit niet meer nodig. Heel het wedstrijd-systeem zit er standaard in en gebruikt de gewone dmd om informatie te tonen en spelers aan te trekken.

Dus wat kan je er mee doen ? Wedstrijden organizeren !

Er zijn 2 types van wedstrijd: voor geld of voor prijzen.
Voor geld kan de eigenaar instellen hoeveel van het geld om een spel te starten (maar het werkt ook als de kast op free play staat) in de pot gaat. De kast houdt zelf bij hoeveel er al in de pot zit en kan dit ook aankondigen.
In een wedstrijd voor prijzen moet ingesteld worden hoeveel prijzen er gewonnen kunnen worden (1 tot 5).

De flipperkast houdt verder alles bij. Een speler start een wedstrijdspel door middel van de extra startknop op de lockdown bar. Haal je een hoge score dan mag je je naam en een geheime code ingeven (deze laatste wordt gebruikt om je prijs op te halen).
Op het einde van een gald-wedstrijd zal de kast zelf uitrekenen hoeveel elke speler verdiend heeft.

Er is ook een Bump N' Win optie, waarbij je voor de eerste plaats de hoogste score moet verslaan, maar voor de andere plaatsen een veel lagere score reeds voldoende is.

Het aantal ballen kan ingesteld worden van 1 tot 10.
Dus op een wedstrijd van 1 dag kan je de bv op 1 bal instellen.. dat maakt alles heel hektisch. Op de grote display ziet iedereen wie op kop staat en kan men proberen hun scores te verslaan..

Met dank aan Guido van Meeteren en Lloyd Olson.