Afmetingen van Bally Williams flipperkasten

Hier vind je de afmetingen van Bally/Williams flipperkasten. Deze zijn gelijk voor al hun WPC flipperkasten, gemaakt van 1990 tot en met 1998. De oudere modellen (system11) hadden een iets bredere kopkast (het scheelt een goede centimeter).
Andere merken en modellen van flipperkasten zijn gelijkaardig qua afmeting (de grootte van het speelveldglas is vele jaren onveranderd gebleven. Enkel de totale hoogte en breedte van de kopkast verschilt tussen fabrikanten).

Hopelijk helpt dit allemaal bij de planning waar je een flipperkast in huis gaat zetten, of om te weten of je hem wel in je auto kan vervoeren.

Afmetingen

pinball machine dimensions

Hierbij alle afmetingen van een flipperkast:
A: 131,5cm. Let op dit is enkel de cabinet. De plunger steekt nog enkele cm extra uit. 
B: 140cm. De poten staan iets schuin gemonteerd op de onderkast en steken vooral achteraan iets uit.
C: 60,5 cm is de cabinet achteraan op zijn hoogste punt.
D: 25cm is het diepste stuk van de kopkast, helemaal bovenaan.

Met de kopkast neergeklapt op het speelveld is de totale hoogte 75cm. Dat heb je nodig wanneer je hem in je auto wil vervoeren.
De totale hoogte van de kopkast tot de grond is 193 cm. Dit kan 1 of 2 cm hoger of lager worden naargelang de voetjes meer of minder uitgedraaid zijn.

pinball machine dimensions

E: De breedte van de cabinet van een standaard flipperkast is 56cm.
De zogenaamde widebody flipperkasten van Williams zijn breder, namelijk 63cm. Dat is ook het enige verschil van widebodies, hun kopkast is even breed.
F: Hoogte van het cabinet vooraan is 40cm.
G: Breedte van de kopkast is 73cm. Hou er rekening mee dat er aan beide zijden van het hout nog bouten uitsteken, zodat de totale breedte 74cm wordt. Wil je weten hoeveel kasten je naast elkaar kan plaatsen in een kamer, neem dan minstens 75cm afstand zodat ze niet tegen elkaar wrijven.
H: Hoogte van de kopkast is 73cm.

Afmetingen speelveldglas flipperkast

De afmetingen van het speelveldglas zijn al van de jaren 1960 niet meer gewijzigd.
Een standaard flipperruit meet 109,3cm op 53,3cm en is net geen halve cm dik (3/16inch).
Een WPC superbody ruit is iets breder, namelijk 60,3cm.

Wees voorzichtig en laat geen vensterglas op maat snijden ! Dat is niet sterk genoeg en kan ernstige verwondingen veroorzaken wanneer het breekt.
Een echte flipperruit bestaat uit gehard veiligheidsglas. Het is enorm sterk, en wanneer het breekt zal het zoals een autoruit in duizenden kleine stukjes uiteen spatten, zodat je je niet aan scherpe randen kan snijden.

pinball machine dimensions
Veiligheidsglas is heel sterk zoals je kan zien en kan gemakkelijk het gewicht van een volwassen persoon dragen !
Enkel proberen wanneer je absoluut zeker bent dat je speelveldruit veiligheidsglas in goede staat is !! Vensterglas kan dit niet aan !