Midnight Madness mode op flipperkasten

Misschien heb je het zelf al meegemaakt, maar plotseling kan een flipperkast gek beginnen doen en 'Midnight Madness' begint. Dit is een speciale multiball.. Je krijgt hem plotseling terwijl je niet weet wat je speciaal gedaan hebt, en in latere spellen komt hij niet meer voor..

midnight madness

Midnight Madness is een speciale mode die enkel beschikbaar is op enkele Williams flipperkasten.
De naam verklapt al wat het is: een speciale mode die enkel start wanneer het middernacht is..

Enkel deze modellen van flipperkast hebben Midnight Madness:

  • Congo
  • Dirty Harry
  • Johnny Mnemonic
  • Junk Yard
  • NBA Fastbreak
  • Who Dunnit

Opn sommige spellen (zoals Congo) kan het uitgezet worden in de instellingen, 'Special mode' moet aan staan.
Ben je dan aan het spelen terwijl de interne klok van de flipperkast middernacht bereikt, dan stopt het spel (alsof de stroom is uitgevallen) en na enkele seconden komt 'midnight madness' op het scherm (al dan niet begeleidt van speciale geluiden).
Voor een minuut krijg je een multiball waarin alles punten oplevert.. sommige spelen tonen speciale tekeningen op de scoredisplay wannneer targets geraakt worden.

De mode was het idee van programmeur Dwight Sullivan, die ervan droomde alle flipperkasten in een arcade tegelijk deze mode te zien starten. Hij vroeg ook aan de andere programmeurs om de mode in hun flipperkasten in te steken, wat niet iedereen deed.

Start je een spel op Junk Yard voor de klok bijna middernacht heeft bereikt, dan hoor je de stem van de duivel die zegt 'interesting', in de plaats van de normale 'Crazy Bob' openingsscene.

Opmerking: Theatre of Magic heeft niet deze speciale Midnight Madness mode. Midnight Madness komt wel voor in de kast maar het is een gewone mode die tijdens elk spel kan gestart worden..