Flipperkast beeldjes

Sommige liefhebbers van flipperkasten beginnen alles te verzamelen wat ook maar met hun hobby te maken heeft. Hier is een overzicht van beeldjes van flipperkasten. Heb je meer informatie of ken/heb je er nog andere dan mag je het altijd laten weten.

pinball statue Hintz and Kunst

Groot metalen 'bouten en schroefjes' flipperkast beeld door Hinz & Kunst. Gemaakt in 2002 en was te koop in geschenkenwinkels. De prijs was rond de 75 euro. Is al lang uitverkocht, maar iemand in Duitsland maakt ze op bestelling na. Deze reproducties kosten rond de 40 euro. Sommige zijn identiek aan het originele beeldje zoals op de foto, andere hebben een platte ronde schijf als basis.

 

pinball statue

Nog een bouten en schroefjes beeldje. Werd verkocht via een nederlandse website, ik heb geen idee wie ze maakt. Prijs was rond de 30 euro. Bestaat ook in een versie voor volwassenen..

 

pinball statue

Dit beeldje werd gemaakt door een nederlandse kunstenaar. Ze zijn niet te koop. De Nederlandse flippervereniging geeft ze aan winnaars van hun toernooien. Het beeldje op de foto verschilt een beetje en was voor een nederlands bedrijf gemaakt in de automatensector.

 

pinball statue Joe Bar Team

Gemaakt in 2003 door Demons et Merveilles. Het is gebaseerd op de franse stripheld Lucien. Prijs was rond de 30 euro. Gemaakt in kunsthars. Uitverkocht.

 

pinball statue Joe Bar Team

In 2005 heeft Demons et Merveilles dit beeldje gemaakt over het Joe Bar Team. Dat is een humoristische reeks over enkele motorrijders in Parijs. De catalogusprijs is 275 euro. Voor die prijs koop je al een echte flipperkast ! In sommige winkels is het nog te krijgen. Gelimiteerde en genummerde productie van 1334 stuks.

 

pinball statue Punisher Marvel

The Punisher actie figuur . Uitgebracht in 2003 door Marvel. Uitverkocht maar soms nog te vinden op ebay.

 

pinball statue Bugs Bunny Taz Hallmark

Deze is versiering om in de kerstboom te hangen. Gemaakt in 2005 door Hallmark. Heel leuk, met Taz, Bugs Bunny en Tweety. Trek aan de plunger (er zit een balletje in de kast) en de kast licht op en maakt geluiden. Nog steeds beschikbaar (zie op ) voor ongeveer $20.

 

pinball statue fridge magnet

Koelkast magneet. Wordt verkocht door bepaalde flipperkast onderdelen winkels. Maakt ook geluiden.

 

Een franse verzamelaar maakt zelf miniatuur flipperkasten. Bekijk zijn homepage.