Flipperkasten in Belgie

Veel mensen in Belgie zijn geinteresseerd in flipperkasten, om te spelen of om er zelf een te kopen. Velen hebben er thuis een of meerdere staan en anderen spelen nog vaak op cafe. Aangezien flipperkasten nog steeds geproduceerd worden, kan je hier en daar nog op de allernieuwste flipper spelen. De tijd is voorbij dat je ze op alle straathoeken aantreft, maar als je rondkijkt zal je er wel nog vinden, dus helemaal uitgestorven zijn ze gelukkig niet.

 

Een flipperkast kopen

Nieuwe flipperkasten zijn duur. Alles inbegrepen zit je rond de 4500 euro voor de nieuwste Stern flipperkast.

Gelukkig zijn gebruikte flipperkasten goedkoper. Als je goed zoekt vindt je ze op verschillende plaatsen. Je kan rondbellen naar mensen die cafespelen exploiteren, zie in de gouden gids, misschien hebben die wel iets te koop. De meeste exploitanten verkopen echter niet graag aan particulieren (teveel werk, willen geen garantie/service geven), maar zij kunnen je misschien doorverwijzen naar een collega.
Om met succes een flipper te vinden kan je best een beurs in Belgie bezoeken, omdat je daar veel verzamelaars en exploitanten aantreft die flipperkasten en dergelijke verkopen.
Vergeet ook niet te kijken in reclamebladen en zoekertjes websites zoals :

  • De Koopjeskrant
  • ebay

Maar omdat veel verzamelaars dagelijks op deze sites kijken moet je niet hopen op verborgen schatten, zeker niet als de advertentie al enkele dagen online staat.
Soms is het gemakkelijker om een 'gezocht: flipperkast' zoekertje te plaatsen en de kasten zullen jou wel vinden..

Zelfs in verkoophallen met tweedehandsmeubelen en dergelijke vind je soms flipperkasten, videogames en zelfs kopruiten terug.
Maar je moet hier goed opletten omdat veel flippers met problemen op deze manier bij de niets vermoedende klant terecht komen (je weet nooit wie de originele verkoper was dus kan je niet gaan klagen).
Als je vragen hebt over een flipper die je te koop hebt gezien (is de prijs goed, waar op letten, e.d.) mag je ons altijd contacteren. Ook als je een specifiek model zoekt, soms kennen we wel een handelaar of verzamelaar die net dat model te koop heeft??

 

Flipperkast onderdelen kopen

Wij verkopen ook een aantal courante onderdelen, zoals rubbers en lampjes, kijk op deze pagina of contacteer ons als je iets specifiek zoekt aangezien we nog meer hebben dan online staat. Je kan ook de mensen contacteren die flippers verkopen, aangezien de meesten ook onderdelen verkopen.

Als je op zoek bent naar specifieke stukken (speciale plastics, e.d.) zal je waarschijnlijk buiten Belgie moeten zoeken, misschien zelfs buiten Europa.

Als je in Europa je onderdelen niet hebt gevonden, zal je uit de USA moeten bestellen. Er zijn daar een aantal goede handelaars en als je het dan daar zelfs niet hebt gevonden kan je nog steeds proberen op ebay..

Als je vanuit Amerika bestelt, hou er dan rekening mee dat je invoerrechten moet betalen !
Onze laatste bestelling was $130 en er kwam nog verpakking en verzending bij van $30. Daar moest dan nog $10 lokale verzending bij en invoerrechten en de totaalprijs kwam uit boven $200!

Heb je electronica onderdelen nodig, kijk dan eens bij Conrad.be : Zekeringen, diodes, transistoren, .. maar ook tangen, multimeters, soldeerbouten, bijna alles dat je nodig hebt voor flipper reparaties kan je hier bestellen. Hier is een overzicht van wat je er allemaal kan kopen.
Bij DealExtreme kan je ook veel gereedschap kopen.

 

Flipperkast reparatie

Is uw flipperkast kapot ? Op www.pinwiki.com vindt u een heel gedetailleerde reparatie uitleg.

Je kan je ook registreren op een van de belgische fora van flipperfanaten en daar om hulp vragen, zoals FlipperForum.be en EricPinball.Be.